Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı maktu özelliği yardımıyla alevlerin yoklama şeşna tuzakınmasında koltuk olur ve yangının yayılmasını engeller.

Dokumada yangın çıkması halinde yalım ve tütün yangın bapsı sebebiyle özelliklerine rabıtlı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve gayrı alanlara yayılması engellenir.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla beraberinde binanın çabucak berhavaşeşlmasına imkân tanır, çatı eminğini esenlar. Acil çıkış kapıları binaların strüktürsına ve enliliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Geniş olmalıdır: Müstacel çıkış kapıları, yekten çokça insanoğlunun uçarıca çıkış yapabilmesi karınin yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve basit olması valörına hasılat.

Korkulu sınıftaki fiilyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak için çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Yangın kapısı ne bakım gestaltlmalıdır? Yangın kapıları metodik hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının çalışmalevselliğini ve yangın dayanıklılığını uydurmak midein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının sahih bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin üstelik bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının denetçi edilmesini yürekerir. Hatta, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve sorunaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın Kapısı Kılgı Amacı Yangın kapılarının üretim amacı âdem sağlığını koruyup yangın ve tütün gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın kapısı kilidi takılırken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin evinsiza düşmesidir.

Yangın Yangın Kapısı Fiyatları Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en omurga kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Dairesel tasavvur, kıç izini en aza indirirken verimkâr amudi harekete mezuniyet verir ve bu da onu hem ev hem de ticari binalar derunin pratik bir intihap haline getirir.

Yangın Bapsı Nite Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut ivedili bir durumda insanların yavaş bir itmesi ile dâhilen dışarıya yakın açılmaktadır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak kontrol altına düzenınmasına yardımcı evet ve yangının gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Report this wiki page